Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την έναρξη της εκπαίδευσης ναυαγοσώστη;

Το Bayline Lifeguard School ξεχωρίζει και αυτό αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά οι συνεργάτες και οι μαθητές μας. Εκτός από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων μας κατάφερε να ανακάμψει άμεσα επαγγελματικά, η διαχρονικότητα των σωτήριων υπηρεσιών που προσφέρουμε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οι Δήμοι των πιο πολυσύχναστων νησιών της χώρας, όπως η Μύκονος, η Σκόπελος, η Σκιάθος και η Νάξος, επιλέγουν κάθε χρόνο το Bayline για να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των ακτών τους. Ωστόσο, δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτούς, καθώς είμαστε και περήφανοι που βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, η οποία «δεν έχει τέτοια».

 

Από το 2000 μέχρι σήμερα είμαστε οι μόνοι που συνδυάζουμε ευκαιρίες αποκατάστασης και ασφάλεια. Κάτι … πολύ καλά κάνουμε!

Μία από τις κομψές καλοκαιρινές δουλειές για εφήβους τον περασμένο αιώνα είναι να κατευθύνονται στην αρχική πισίνα, την άμμο ή το σπα σας για να έρθουν ναυαγοσώστης. Υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από τους ναυαγοσώστες, αλλά  ναυαγοσωστική σχολή  η απόκτηση ενός είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Όλοι οι ναυαγοσώστες υποβάλλονται σε ένα τυπικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ναυαγοσωστών, το οποίο γενικά γίνεται από μια πρωτότυπη YMCA ή άλλη μεγάλη πισίνα. Ορισμένα σκέλη που είναι πιο δημοφιλή θα προσφέρουν επίσης τα δικά τους προγράμματα εκπαίδευσης για νέους ναυαγοσώστες.

 

Μόλις αποφασίσετε να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση ναυαγοσωστών, οι άκρως πισίνες πρόσληψης θα σας αναγκάσουν να περάσετε δύο δοκιμασίες. Το πρώτο τεστ αποδεικνύει ότι μπορείς όντως να υποστείς προπόνηση και το εναλλακτικό αποδεικνύει ότι έχεις περάσει επαρκώς. Οι ναυαγοσώστες κυριολεκτικά σώζουν ζωές, επομένως είναι σημαντικό, αν θέλετε μια δουλειά σε αυτή τη θέση, να είστε κατάλληλοι για να χειριστείτε τις συνθήκες του εξαρτήματος. Τα παιδιά και οι μεγάλοι που κολυμπούν στις λίμνες, τις άβυσσες και τις κοινοτικές πισίνες μας χρειάζονται να τα καλύψετε. Στη συνέχεια είναι μερικές από τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να περάσετε για να υποστείτε εκπαίδευση ναυαγοσωστικής

Πρώτον, θα πρέπει να είστε τουλάχιστον δεκαπέντε φορές. Ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστεί να είστε 18 ετών, εάν εργάζεστε σε ένα τουριστικό θέρετρο με μεγάλη άμμο ή σε ένα άλλο εδραιωμένο θέρετρο. Πραγματικά σπάνια ένας ναυαγοσώστης πρέπει να είναι 21 ετών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένη ειδοποίηση από έναν κραυγατζή που να δηλώνει ότι έχετε περάσει μια φυσική κατάσταση. Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς πρέπει να έχετε άριστη υγεία για να είστε ποιοτικός ναυαγοσώστης. Αυτό, όπως και για τα αθλήματα υψηλής ακαδημίας, θα πρέπει να αποδεικνύεται κάθε φορά με νέα φυσική.

 

Τρίτον, πρέπει να είσαι κατάλληλος για κολύμπι. Όχι μόνο πρέπει να είστε κατάλληλοι για να κολυμπάτε άπταιστα το μήκος της πισίνας, αλλά πρέπει να το κάνετε με σωστή φόρμα και καλό λάκτισμα στο πόδι. Δεν μπορείτε να κάνετε thrash, μάλλον πρέπει να αποδείξετε ότι αναπνέετε άνετα στο νερό και να διατηρείτε καλή φόρμα σε όλη τη διάρκεια. Οι κορυφαίες πισίνες θα σας επιτρέψουν να κολυμπήσετε δύο με τέσσερα στάδια της πισίνας χωρίς να σταματήσετε, χρησιμοποιώντας όποια διαδρομή κολύμβησης προτιμάτε. Υπάρχει συχνά ένα χρονικό όριο για να περάσετε αυτό το τεστ.

Τελικά, πρέπει να είστε κατάλληλοι για να μεταφέρετε τουλάχιστον σαράντα κιλά ενώ είστε έξω από το νερό και να περπατάτε σε όλο το μήκος της πισίνας. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για να είστε κατάλληλοι για να φροντίζετε την αναίσθηση που σας χρειάζεται που μπορεί να είστε μεγαλύτεροι από εσάς.

 

Ωστόσο, γενικά πρέπει να περάσετε ένα άλλο σύνολο τεστ, τόσο γραπτά όσο και σωματικά. Εάν μπορείτε να περάσετε αυτά τα τεστ, τότε είστε έτοιμοι να κατευθυνθείτε στην πισίνα για προπόνηση! Μετά την προπόνηση. Επίσης, είστε έτοιμοι να προσληφθούν!